Pages

Ads 468x60px

Monday 2 December 2013

İlk Tarifimiz : Minik Köstebek Pastalar / Recipe: Mini mole cakes






Hem lezzetli, hem hafif, hem de görünümü güzel bir tatlı. Üstelik basit de. Yapmak için malzemeler:

Kek için:

  • 3 yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Krema için:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3,5 bardak süt
  • 1 paket vanilya
Yapılışı: İlk başta yumurtalarla şekeri çırpalım. Daha sonra sütü, sıvı yağı, kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine koyup 175 derecede pişirelim. Yaklaşık yarım saat sürer fakat siz görünüşüne göre karar verirsiniz :) Kreması için de ilk başta unu, mısır nişastasını, şekeri, yumurta sarısını koyup üstüne sütü azar azar ilave edip koyulaşana kadar pişirelim.  Piştikten sonra vanilyasını katalım. Fırından çıkan keki ılıdıktan sonra çay bardağı yardımıyla kesip üstüne yine ılık muhallebiyi koyalım. Kestiğimiz kekin kenarlarından artan keki ufalayıp yaptığımız muhallebili kekin üzerine bulayalım. Süslemek için de üzerine antep fıstığı koyabilirsiniz. Biz ayrıca tabak görünümü için çikolata sosu  da koyduk. Afiyet olsun :) 


Delicious, light and also sweet shaped mini cakes. It is very easy to make them :) Ingredients :

For the cake :

  • 2 eggs 
  • 200g (1 glass)  shugar
  • 200 ml vegetable oil
  • 200ml  milk
  • 3 spoons of cacao
  • 400g ( 2 glasses) flour
  • 1 packet of baking powder
  • 1 packet of vanilla extract


For the cream:

  • 3 spoons of flour
  • 1 spoon of corn starch
  • 1 egg yolk
  • 200g shugar
  • 700ml (3,5 glasses) milk
  • 1 packet of vanilla extract
  •  

Method:

For the cake:
Firstly mix the eggs in a bowl using mixer. Then add milk,oil,cacao, baking powder and vanilla extract and mix all together. 
Pour the mixture into an oiled baking tray and heat oven to 175C for baking cake. It will take approximately 30 min but it
would be better checking it occasionally.

For the cream : Pour the flour,corn extract, shugar and egg yolk together in a bowl then pour the milk gradually on the mixture.
bake in the oven till it gets smooth and thick. Then add the vanilla extract. Wait untill cake cools down a little then cut it with the help 
of glass of water, pour the cream on each piece of cake. There will be leftover from the cake, crumb it on little cakes. You can decorate

it with pistachio nut. Bon appetit !

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text